Schiermonnikoog - Reisverslag uit Schiermonnikoog, Nederland van Iris Fransen - WaarBenJij.nu Schiermonnikoog - Reisverslag uit Schiermonnikoog, Nederland van Iris Fransen - WaarBenJij.nu

Schiermonnikoog

Blijf op de hoogte en volg Iris

23 Juli 2012 | Nederland, Schiermonnikoog

Vooruit dan, toch nog maar een blog vanaf Schiermonnikoog. Ik ben nu een paar uur vrij dus ik heb alle tijd om een verslagje te schrijven van mijn bezigheden in hotel vd Werff.
Vanochtend begon ik al om 7 uur 's ochtends met stofzuigen op de benedenverdieping. Ik breng hier echt uren door met Henry de stofzuiger, ik moet namelijk ook regelmatig stofzuigen in hotelkamers. Ik begin inmiddels echt een hekel te krijgen aan het gezichtje op de stofzuiger, want hij blijft altijd maar lachen! Hij blijft regelmatig achter iets hangen, een hoek van een bed of een tafelpoot ofzo, en dan kijkt ie me lachend aan terwijl ik dan weer terug moet lopen om hem los te maken! Maar ik ben allang blij dat er stofzuigers bestaan, ik zou niet weten hoe ik anders al die vloerbedekking schoon kon krijgen!
Na het ontbijt om half 10 heb ik tot aan de lunch bedden opgemaakt, saai werk dus en niet leuk om over te schrijven. Ik doe vaak ook nog andere klusjes, zoals ramen lappen en borden en kopjes stapelen. Op sommige dagen -zoals gisteren- moet ik 's avonds helpen met de afwas, die echt oneindig is. Ik sta dan een paar uur lang af te drogen en ik loop iedereen in de keuken in de weg als ik borden, bestek, dienbladen en nog veel meer op moet ruimen.
Gelukkig zijn de collega's aardig en is het eigenlijk altijd wel gezellig. Het weer was niet zo geweldig, maar sinds gisteren lijkt het toch wel echt zomer. Het is nu eindelijk warm en ik denk dat ik straks maar even naar het strand ga. Dat moet toch echt wel als je op een eiland zit!
Tja, eigenlijk heb ik niet meer zoveel te melden, ik doe hier tenslotte niet veel meer dan werken en als ik niet werk hang ik meestal op m'n bed. Soms wandel ik over het eiland en een paar dagen geleden toen het nog niet zo warm was maar wel heel hard waaide heb ik in zee gezwommen. Dat was koud maar leuk!
Ik heb hier trouwens wel een gezellig kamer, zo gezellig dat er laatst een kikker op bezoek kwam... Ik heb hem maar buiten de deur gezet.
Over nog maar 16 dagen is het al zover, dan ga ik echt weg. Ik hoop dat de werkervaring die ik hier in het hotel opdoe me van pas komt. In ieder geval helpt het werk hier om me op zware werkdagen voor te bereiden en (hopelijk) wen ik er vast aan om hard te werken bij zomerse temperaturen. Dat kan nooit kwaad toch?

Goed, dat was nog even een levensteken van mij, nu ga ik lekker naar het strand om af te koelen en te ontspannen. En wees maar niet jaloers, ik moet vanavond om 10 uur weer aan het werk...

• 24 Juli 2012 - 10:39

Jan Volkert En Anke Dam:

Hoi Iris,
    Nu zijn het echt de laatste loodjes he? Gelukkig kun je toch nog alvast wennen aan de zomerse temperaturen die je straks ongetwijfeld zult hebben. Veel succes nog deze 2 weken, en we zien uit naar je eerste verslag vanaf de andere kant van de evenaar!
    Hartelijke groet,
    Jan Volkert en Anke Dam

• 26 Februari 2016 - 21:24

Ed Kieckens:

Hoi, leuk om dit te lezen.
    Ken je www.schierweb.nl al??
    Groet,
    Ed